Annonce
Sport

Åbent brev fra Odense-spillere: Straffen for overfald er en parodi

Kristian Jensen er blevet idømt karantæne i to måneder - det er en alt for mild sanktion, mener spillerne i Odense Bulldogs. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ishockeyspillerne i Odense Bulldogs kræver langt hårdere straf til Frederikshavn-spiller efter slag mod bevidstløs Odense-spiller.

Ishockey: I et åbent brev opfordrer spillerne i Odense Bulldogs Danmarks Ishockey Union til påny at vurdere sagen om et overfald på Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen i kampen mod Frederikshavn fredag 20. september.

Den 18-årige Bulldogs-spiller blev slået bevidstløs i kampen efter en batalje med Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen. Tv-billeder viser, hvordan Lucas Bjerre Rasmussen falder om på isen, og hvordan Kristian Jensen derefter giver ham et slag på siden af hovedet.

"Som det ses på billederne, tager KJ (Kristian Jensen, red.) fat i Odense-spilleren Lucas og kaster ham på en MMA-agtig måde (kampsporten mixed martial arts, red.) med hovedet først ned i isen, hvilket efterlader Lucas bevidstløs og uden hjelm.

Derefter, da han kan se, at hans modstander er bevidstløs på isen og uden hjelm, giver han ham et kraftigt slag på siden af hovedet, som løfter sig fra isen. Han gør klar til endnu et slag, før dommeren og vores målmand forsøger at hindre ham i at gøre mere skade.

KJ viser absolut ingen anger eller omsorg for Lucas, da han bliver ført væk af dommeren," skriver spillerne i det åbne brev, som Odense Bulldogs har offentliggjort på Facebook og på klubbens hjemmeside.

Annonce

Langt hårdere straffe i udlandet

Målet med brevet er at få Danmarks Ishockey Union til at tage sagen op igen. Spilleforbuddet på 17 kampe frem til 1. december er "en parodi og en alt for lav straf for et overfald, som i værste fald kunne have kostet en 18-årig knægt livet", skriver spillerne.

De mener, ishockeyunionen besluttede sanktionen til Kristian Jensen for hurtigt og uden at indse sagens alvor og giver eksempler på vold i udenlandske ishockeykampe, som har ført til langt hårdere straffe - i Frankrig fik en spiller et treårigt spilleforbud, mens et overfald i USA, som har givet offeret vedvarende men, kostede gerningsmanden udelukkelse i 17 måneder og en dom for overfald.

"Der må sættes en præcedens for umenneskelige handlinger som denne, der ikke har noget at gøre med ishockey, og Kristian Jensen bør som minimum udelukkes resten af denne sæson," skriver spillerne fra Odense Bulldogs, som understreger, at det endnu er usikkert, hvilke konsekvenser overfaldet får for Lucas Bjerre Rasmussen.

De slutter brevet med en opfordring til Danmarks Ishockey Union om at behandle sagen igen og finde en retfærdig straf - alternativt må det internationale ishockey-forbund, IIHF, gå ind i sagen.

Det åbne brev blev offentliggjort kort tid efter, Odense Bulldogs i en pressemeddelelse kaldte hændelsen i Frederiksen "et hensynsløst overfald" og de 17 spilledages karantæne, som Kristian Jensen er blevet idømt, en "alt for mild og uacceptabel" sanktion.

Du kan læse hele det åbne brev her.

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce