Annonce
Sport

Åbent brev fra Odense-spillere: Straffen for overfald er en parodi

Kristian Jensen er blevet idømt karantæne i to måneder - det er en alt for mild sanktion, mener spillerne i Odense Bulldogs. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ishockeyspillerne i Odense Bulldogs kræver langt hårdere straf til Frederikshavn-spiller efter slag mod bevidstløs Odense-spiller.

Ishockey: I et åbent brev opfordrer spillerne i Odense Bulldogs Danmarks Ishockey Union til påny at vurdere sagen om et overfald på Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen i kampen mod Frederikshavn fredag 20. september.

Den 18-årige Bulldogs-spiller blev slået bevidstløs i kampen efter en batalje med Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen. Tv-billeder viser, hvordan Lucas Bjerre Rasmussen falder om på isen, og hvordan Kristian Jensen derefter giver ham et slag på siden af hovedet.

"Som det ses på billederne, tager KJ (Kristian Jensen, red.) fat i Odense-spilleren Lucas og kaster ham på en MMA-agtig måde (kampsporten mixed martial arts, red.) med hovedet først ned i isen, hvilket efterlader Lucas bevidstløs og uden hjelm.

Derefter, da han kan se, at hans modstander er bevidstløs på isen og uden hjelm, giver han ham et kraftigt slag på siden af hovedet, som løfter sig fra isen. Han gør klar til endnu et slag, før dommeren og vores målmand forsøger at hindre ham i at gøre mere skade.

KJ viser absolut ingen anger eller omsorg for Lucas, da han bliver ført væk af dommeren," skriver spillerne i det åbne brev, som Odense Bulldogs har offentliggjort på Facebook og på klubbens hjemmeside.

Annonce

Langt hårdere straffe i udlandet

Målet med brevet er at få Danmarks Ishockey Union til at tage sagen op igen. Spilleforbuddet på 17 kampe frem til 1. december er "en parodi og en alt for lav straf for et overfald, som i værste fald kunne have kostet en 18-årig knægt livet", skriver spillerne.

De mener, ishockeyunionen besluttede sanktionen til Kristian Jensen for hurtigt og uden at indse sagens alvor og giver eksempler på vold i udenlandske ishockeykampe, som har ført til langt hårdere straffe - i Frankrig fik en spiller et treårigt spilleforbud, mens et overfald i USA, som har givet offeret vedvarende men, kostede gerningsmanden udelukkelse i 17 måneder og en dom for overfald.

"Der må sættes en præcedens for umenneskelige handlinger som denne, der ikke har noget at gøre med ishockey, og Kristian Jensen bør som minimum udelukkes resten af denne sæson," skriver spillerne fra Odense Bulldogs, som understreger, at det endnu er usikkert, hvilke konsekvenser overfaldet får for Lucas Bjerre Rasmussen.

De slutter brevet med en opfordring til Danmarks Ishockey Union om at behandle sagen igen og finde en retfærdig straf - alternativt må det internationale ishockey-forbund, IIHF, gå ind i sagen.

Det åbne brev blev offentliggjort kort tid efter, Odense Bulldogs i en pressemeddelelse kaldte hændelsen i Frederiksen "et hensynsløst overfald" og de 17 spilledages karantæne, som Kristian Jensen er blevet idømt, en "alt for mild og uacceptabel" sanktion.

Du kan læse hele det åbne brev her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce