Annonce
Nyborg

Åbent brev fra byrådet: Volden skal ikke fritlægges

Alle partier i Nyborgs byråd står som afsender på åbent brev, der efterlyser fokus på fakta i debatten om Nyborg Vold. Foto: Carsten Olsen
Annonce

Åbent brev: Partierne i Nyborg Byråd er optaget af, at debatten om Nyborg Voldanlæg sker på et sagligt grundlag. Derfor er det vigtigt for os at slå fast, at ingen partier ønsker at fælde alle træer, ødelægge biodiversiteten eller rive alle kolonihavehuse ned.

Tværtom så handler det om det modsatte, og vi er ærgerlige over, at nogle får det til at lyde sådan. Desværre er der i debatten nogle, der har fået det indtryk, at al bevoksning skal fjernes, og at der kun skal være græs på voldanlægget.

Det bekymrer os, fordi det ikke er korrekt. Faktisk er det sådan, at byrådet står bag en kommende vedligeholdelsesplan for naturen på Nyborg Voldanlæg.

Vi er oprigtigt optaget af at fastholde voldanlægget som et attraktivt og rekreativt område, hvilket på ingen måde ødelægges med lokalplansforslag 303. Voldanlægget skal ikke fritlægges for træer, ligesom byrådet er optaget af at sikre biodiversitet og bynære naturoplevelser til gavn for alle borgere.

Nyborg Kommune ejer voldanlægget, og det er derfor byrådet, der endeligt udarbejder og beslutter, hvordan det grønne rekreative område på og omkring voldanlægget skal se ud.

Helt konkret har vi tidligere besluttet en kulturarvsmasterplan, der netop sikrer, at der er plads til historien, fritid og natur. Den aftale står byrådet bag.

Herudover er vi meget tilfredse med, at det er lykkes at fastholde hovedparten af kolonihavehusene minimum 30 år endnu, ikke mindst ad hensyn kolonihavehusejerne, og den vigtige historie kolonihaverne fortæller.

Vi har en helt unik mulighed med vores slot, voldanlæg og kulturarv, som gennem de senere år ikke er blevet mindre, ja, faktisk så har omverdenen fået øje på Nyborgs betydning i historien.

Dette betyder ikke, at alt skal være historie. Tværtimod kan vi med lokalplan 303 fastholde og sikre nutidige rekreative områder, have fokus på biodiversiteten og ikke mindst lade historien, nutiden og fremtiden gå hånd i hånd.

Vi anerkender den store interesse for vores grønne perle i midtbyen, og vi glæder os til en god og saglig debat på det kommende borgermøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce