Annonce
Odense

Åben krig mellem Konservative og Venstre: Windell beskylder Lilleholt for at lyve

To dage før valget stod Konservatives Søren Windell (th.) og Venstres Christoffer Lilleholt side om side i en debat med borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Nu er Windell rasende på Lilleholt, mens Lilleholt anklager Konservative for at lade sig købe af Socialdemokratiet med en ekstra rådmandspost. Foto: Michael Bager
Konservatives Søren Windell langer hårdt ud efter Venstres Christoffer Lilleholt, som direkte lyver, mener Windell. På Facebook angriber profiler og partisoldater fra Venstre og Konservative hinanden.

Indeholder indslag fra TV2 Fyn

Odense: - Det ligner ingenting, at Lilleholt lyver på tv.

Sådan lyder salven fra den konservative rådmand Søren Windell mod Venstres Christoffer Lilleholt onsdag aften i et opslag på Facebook.

Annonce

- Vi er nogle, der forsøger at gøre en forskel. Jeg forstår godt, hvis det nærmere ligner et cirkus set udefra. Men det er endnu værre end cirkus. For i cirkus ved man, at man bliver snydt af klovnen. Det er meget sjældent, at jeg reagerer sådan her. Men når politikere på rådmandsniveau opfører sig, som om at de stadig befinder sig i Venstres Ungdom, er min grænse ganske enkelt nået, skriver Søren Windell i opslaget.

Opslaget er en direkte reaktion på et interview i TV2 Fyn tidligere onsdag aften. Her sagde Christoffer Lilleholt blandt andet:

- Vi gik vælgerne i møde med en kamp for at skabe en borgerlig borgmester, og det kunne så ikke lade sig gøre, fordi flere borgerlige partier har valgt at bakke op om Socialdemokratiet.

Lilleholts alder er det eneste forsvar mod hans umodne handlinger. Intet voksent menneske ville opføre sig på den måde

Søren Windell (K)

K: Lilleholt skylder en undskyldning

Det har i den grad fået både Windell og flere andre konservative profiler til at fare i det virtuelle blækhus. For der var ikke et borgerligt flertal i Odense efter valget i sidste uge. Tilsammen kunne Konservative, Venstre og Nye Borgerlige mønstre 13 ud af de 29 mandater i Odense Byråd.

- Christoffer Lilleholt er så skuffet over valget, at han tyer til rendyrket løgn om Konservative og Nye Borgerlige på tv. Partiet Venstre – ja, dem du engang vidste, hvor du havde – formår at slå skalaen for løgn, skriver Tommy Hummelmose (K), som bliver ny sundhedsrådmand, på Facebook.

Sent tirsdag aften præsenterede borgmester Peter Rahbæk Juel (S) en ny konstitueringsaftale mellem Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Nye Borgerlige og med støtte fra Enhedslisten. Venstre står som det eneste parti helt udenfor.

Aftalen kom først i stand efter flere dages maratonforhandlinger, og efter Enhedslisten havde brudt den oprindelige aftale fra valgnatten. Men hvor Enhedslisten stod for skud i flere dage på grund af aftalebruddet, er det nu Lilleholt, der får hug fra sine hidtidige tætte samarbejdspartnere i Konservative.

- Jeg vil anbefale en offentlig undskyldning fra Christoffer til K og NB. I graver hans grav dybere og dybere, og sådan en sag som denne har det med at blive hængende, skriver Tommy Hummelmose i en alenlang debattråd, hvor han og de konservative partisoldater Lasse Bork Schmidt og Lars Havelund diskuterer intenst med Venstres byrådsmedlemmer Mark Grossmann og Marlene Ambo-Rasmussen.

Den politiske aftale i Odense

Tirsdag aften kort før midnat blev Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, SF, Radikale Venstre og Nye Borgerlige enige om en konstitueringsaftale, hvor Peter Rahbæk Juel (S) fortsætter som borgmester. Enhedslisten støtter aftalen, mens Venstre som det eneste parti står helt udenfor.

Et hovedelement i aftalen er, at Økonomiudvalget udvides fra de nuværende fem medlemmer til hele ni medlemmer, så Enhedslisten får en plads, Venstre får en ekstra plads, og de to nye rådmand for klima/miljø og sundhed også får en stol.

Konstitueringsaftalen kom i stand efter flere dages maratonforhandlinger, som flere politikere har betegnet som et cirkus. Der var brug for nye forhandlinger, fordi Enhedslisten i søndags sprang fra den oprindelige aftale, der var indgået lige efter valget.

Aftalen skal formelt vedtages på et byrådsmøde 15. december.

Annonce

V: Vi står alene som borgerlig opposition

Christoffer Lilleholt har ikke selv blandet sig i den ophedede debat på Facebook, men onsdag argumenterede han i Fyens Stiftstidende for, at borgmester Peter Rahbæk Juel både har "købt sig til magten" og købt Konservative ved at oprette to nye forvaltninger for klima/miljø og sundhed, hvor Tommy Hummelmose (K) skal lede Sundhedsforvaltningen.

- Venstre er ikke et parti, der lader sig købe. Og vi vil have en borgerlig borgmester, sagde Lilleholt og afviste igen muligheden for at være gået med i en bred konstituering, når nu flertallet var rødt.

- Så må vi skabe en borgerlig opposition. Lige nu står vi tilbage som det eneste parti i oppositionen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og Søren Windell (K) stod sammen i forreste række, da en stribe partier havde indgået en bred konstitueringsaftale sent tirsdag aften. Foto: Jon Bøge Gehlert

Og mens Lilleholt ikke selv tager til genmæle over for beskyldningerne om løgn, tager den nyvalgte 23-årige Venstre-mand Nicolai Busch Bæhrenz Lilleholt i forsvar over for Søren Windell (K):

- At kalde Venstre for et cirkus og Christoffer for en klovn er på alle måder under lavmålet. Som kandidat for og medlem af Venstres Ungdom må jeg også bare sige, at vi ikke er de lømler, du påstår, vi er. Desuden er der ikke nogle VU’ere i Odense, der taler så grimt om andre, som du gør her. Og hvis Christoffers alder var så stort et problem, hvorfor fik han så omkring tre gange så mange stemmer som dig?

Annonce

Flere partier utilfredse med Venstre

Windell kalder i sit opslag Lilleholt for "Venstres unge spidskandidat", som har en "meget umoden opførsel", og i den lange debattråd forsvarer Windell sit ordvalg:

- Hans (Lilleholts, red.) alder er det eneste forsvar mod hans umodne handlinger - både i forhandlinger og i tv. Intet voksent menneske ville opføre sig på den måde.

Under de lange forhandlingsaftener søndag, mandag og tirsdag mente flere partier, at Venstre stillede urealistiske krav, at de var svære at få kontakt til, og at de ikke overholdt aftalte mødetidspunkter. Mandag nat forlod Venstre rådhuset, hvor forhandlingerne foregik, uden at flere af de andre partier vidste det.

Og i kølvandet på forhandlingerne er Konservative og Venstre nu røget i totterne på hinanden. Venstres Marlene Ambo-Rasmussen sammenfatter det således i en kort kommentar stilet til Konservative:

- Vi havde regnet med jer, det kunne vi ikke. Vi kæmper for et borgerligt alternativ til Socialdemokratiet.


Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce