Annonce
Middelfart

Å-premiere for havørredfiskeri i Storåen: én fisker løb med alle priser

Lørdag morgen blev sæsonen for fiskeri af havørred fejret ved en å-præmiere ved Storåen i Brenderup. Foto: Søren Knabe. 
Selvom det var en kold lørdag morgen, var en god portion af Vends Sportfiskerforenings medlemmer trukket i gummistøvler og waders for at fejre starten af sæsonen for havørredfiskeri.

Brenderup: Mens solen stod op lørdag morgen, stod en række fiskere fra Vends Sportsfiskerforening klar ved Storåen nær Brenderup. Hvert år den 16. januar åbnes mange åer nemlig for fiskeri af havørred - og i år havde den lokale fiskerklub på Nordvestfyn lavet et arrangement ud af sæsonens start. En å-premiere, kalder Mads Stryhn, formand for Vends Sportsfiskerforening, det.

Selvom det var en kold morgen, som ramte minus 7 grader, var omgivelserne smukke, mener Mads Stryhn. Foto: Søren Knabe.

Fra klokken otte om morgenen til klokken et om eftermiddagen fiskede en god portion af foreningens medlemmer efter havørred. En kold affære, fortæller Mads Stryhn.

- Det var minus syv grader, så det var særdeles koldt på fingrene. Vandet, som ramte fiskernes udstyr, frøs til is efter noget tid, så de måtte banke is af deres udstyr, griner formandens for Vends Sportsfiskerforening.

Annonce

Arrangementets eneste fangst

Vinderen af arrangementet blev Thomas Mikkelsen, som fangede en havørred på 60 centimeter. Faktisk var det den eneste fisk, der blev fanget under det fem timer lange arrangement. Derfor løb Thomas Mikkelsen og hans havørred både med prisen for den flotteste fisk og den længste fisk.

Her ses arrangementets vinder af den flotteste fisk og den længste fisk, Thomas Mikkelsen. Foto: Søren Knabe.

Den heldige fisker fik arrangementets præmie, som består af et gavekort til Go-Fishing, en specialbutik til fiskergrej- og udstyr i Odense.

- Vi ved ikke, hvorfor der ikke blev fanget flere fisk. Men i det mindste blev der fanget en, griner formanden for Vends Sportsfiskerforening.

Annonce

Corona-venligt fiskeri

Under selve arrangementet stod foreningens medlemmer spredt på forskellige strækninger ved Storåen. Noget som passede de nordvestfynske fiskere ganske udmærket.

- Der er en slags kodeks blandt fiskere om, at man fisker hver for sig. Man holder afstand til hinanden og fisker for sig selv. Så det passede godt ind i et corona-venligt arrangement, fortæller Mads Stryhn.

Selvom arrangementet sluttede klokken 13, måtte fiskerne blive længere for at fiske videre. Foto: Søren Knabe.

Netop corona har spændt ben for en række af foreningens arrangementer i 2020. Derfor besluttede Vends Sportsfiskerforening at markere sæsonens åbning af Storåen, hvor foreningens medlemmer kunne stå spredt over et større areal.

- Vi har ikke haft mange muligheder for at lave arrangementer for foreningens medlemmer, så det passede perfekt. Især så vi kan lave noget i en tid, hvor man ikke kan eller må lave så meget, afslutter Mads Stryhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce