Det første, man lægger mærke til på vej til Å Che Buono, er udsigten. Det langstrakte kig ud over Helnæsbugten med sivlandskab i forgrunden og himmel og hav som baggrund. I horisonten svæver en rovfugl hjemmevant hen over sivene, inden den dykker målrettet ned.
Her har Omar Gade og Valentina Scarabelli åbnet deres lille italienske restaurant, Å Che Buono, i forbindelse med den populære Denmark Fishing & Outdoor Lodge, som de også ejer.
Omar Gade og Valentina Scarabelli har drevet restaurant og fiskelodge i mange år på Helnæs. Men det var kun i lejede lokaler, og tiden var blevet moden til at købe deres eget sted. De faldt for den lille perle ved Strandvejen i Aa - deraf navnet på restauranten. Her er der højt til himlen, kort vej til havet med de populære ørreder og helt utroligt fredeligt.
Italiensk autenticitet
Det er et år siden, at parret slog dørene op til deres nye sted. Foruden den lille restaurant, råder fiskelodgen over seks værelser. Det er især udenlandske gæster, der kommer på besøg her for at fiske efter havørreder, men når det gælder de italienske specialiteter, lokker det også de lokale til.
- Der ligger mange sommerhuse i området. Og mange af de besøgende kommer forbi, fortæller Omar Gade.
Han er vokset op i Italien, og parret bruger mange måneder i landet hver vinter. De vil gerne have, at deres gæster får den mest autentiske oplevelse, når de spiser i restauranten, og derfor importerer de råvarer som parmaskinke, oste, balsamico og tomater i olie fra Italien.
- Der er kun få retter på vores menukort, og det er helt bevidst, fortæller Omar Gade.
Det er også helt bevidst, at restauranten er lille. Det skal være en afslappet oplevelse at spise hos Å Che Buono. Ikke stort og prangende.
Sommeren hos Å Che Buono
En af de populære retter på menukortet er den firkantede pizza, som folk kørte langt for at smage sidste sommer. Den er også på menuen i år, og den er lavet til at dele. Den serveres på et træbræt, der opfordrer til, at man lægger telefonen væk og nyder selskabet og maden. Der er også andre italienske klassikere på menuen, og så er der selvfølgelig desserter som pana cotta og tiramisu - den mest kendte italienske dessert.
Restaurant og fiskelodge
Restaurant Å Che Buono, Å Strandvej 102, 5631 Ebberup.
Navnet betyder ”Det smager godt”.
Der er plads til omkring 20 gæster indenfor og 20 gæster udenfor på terrassen. Der er desuden ved at blive bygget en ekstra højtliggende terrasse, hvor man for alvor kan føle sig tæt på naturen. Den er klar til sommerens gæster.
Restauranten ligger samme sted som Denmark Fishing & Outdoor Lodge.
Se menu og åbningstider på hjemmesiden www.chebuono.dk.
Sommeren hos Å Che Buono byder også på et par aftener med italiensk musik og picnic-kurv pakket med italienske lækkerier.
- Vi havde events med musik sidste år. Det var populært, fortæller Omar Gade, og Valentina Scarabelli tilføjer;
- I starten var publikum lidt stive i det, men det endte med, at de dansede til musikken, mindes hun.
Det er stadig tidligt på sæsonen, og Å Che Buono har derfor kun åbent i weekenderne. Men så snart det bliver sommer, holder stedet åbent hver dag.