Annoncørbetalt indhold

Masser af job til smede og teknikere

Jern og metal opruster – flere job på vej

Industriteknikere bliver der brug for, og de er næsten sikre på at få job, når de afslutter uddannelsen.

Lærlinge og faglærte metalfolk efterspørges - især smede og industriteknikere

Glem alt om manglende lærepladser og uddannelse til ledighed. Virkeligheden blandt kommende smede og industriteknikere er en helt anden. De efterspørges kraftigt og bliver det i stigende grad frem til 2020.

Sådan lyder beskæftigelsesprognosen, som allerede nu slår igennem på Syddansk Erhvervsskole, Danmarks største på smedesiden.

Afdelingsleder Steen Nielsen fra Produktion og Udvikling i Odense forventer voksende elevtal inden for smede- og industriteknikerområdet og er i færd med at ansætte yderligere 2-3 undervisere med særlige spidskompetencer. For markedet efterspørger disse uddannelser. Der er job til fremtidens smede og industriteknikere.

”Vi har ikke svært ved at afsætte vore lærlinge på arbejdspladserne og har derfor ikke mange skolepraktikelever. Virksomhederne tager stadig flere lærlinge ind,” fortæller Steen Nielsen.

Virksomhederne efterlyser i stigende grad lærlinge inden for smede- og industriteknikeruddannelsen.

Store projekter på vej

Lige nu ansøger for eksempel en virksomhed på Lindøgrunden om flere lærlinge, end den er godkendt til.
Så Steen Nielsen tør godt love sine elever, at der vil være arbejde til dem, hvis de uddanner sig som kleinsmede og industriteknikere, og måske også skibstekniker. For den maritime klynge ude på det tidligere Lindø Værft udvides konstant.

Og ellers venter mægtige projekter i regionen på kvalificeret faglært arbejdskraft. Mellem Odense by og havn skal anlægges en forbindende bro, letbanen i den fynske hovedstad er på vej, lige som byggeriet af Nyt OUH vil suge metalfolk til sig. Og endelig sikrer Femernbro-projektet beskæftigelse til mange – om ikke andet i afledte job med fremstilling og vedligehold af maskiner og værktøjer.

”Beskæftigelsesmæssigt får mine elever slet ingen problemer”, vurderer Steen Nielsen.

Afdelingsleder Steen Nielsen fra Syddansk Erhvervsskole er ved at ansætte nye lærere. Han forventer nemlig en stor stigning i antallet af elever med interesse for smede- og industriteknikerarbejde.

Brug for unge faglærte

Konklusionen bekræftes af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som i en analyse udarbejdet i samarbejde med Dansk Metal vurderer, at et stort antal ældre faglærte inden for jern og metal vil forlade arbejdsmarkedet, mens langt færre unge banker på. Så der bliver brug for Steen Nielsens elever. Det skønnes, at der i 2020 vil mangle omkring 20.000 faglærte inden for jern og metal. Til gengæld ser det ud til, at knap hver ottende ufaglærte på det tidspunkt vil være i overskud.

Og allerede i dag kniber det alvorligt for virksomhederne - ifølge Beskæftigelsesregion Syddanmarks opgørelse over arbejdsmarkedsbalancen i området – at skaffe elektrikere og smede.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.