Annoncørbetalt indhold

God søvn forbedrer livskvaliteten

Dette indhold er sponsoreret

Vi mennesker har brug for søvn for at overleve. Sover vi for lidt eller for dårligt, vil vores livskvalitet med garanti lide under manglen på søvn, og vi vil føle os dårligere tilpas, blive syge og mere stressede. Derfor har vi ikke blot brug for søvn for at overleve men også for at leve et godt liv.

Der findes mange årsager til, at nogle mennesker sover dårligere end andre, og du er måske selv en af dem, der ofte har dårlige nætter. Ønsker du at forbedre din egen søvn, er en god seng et godt sted at starte.

Læs videre og bliv klogere på, hvordan lækre springmadrasser kan opfylde dine drømme.

Springmadrasser, der matcher ethvert behov

En springmadras er opbygget af et støttesystem, der består af stålfjedre. Fjedrenes spoler varierer og har forskellige mål, så de støtter hele kroppen natten lang. Springmadrassers fasthed afhænger af antallet af fjederspoler. En madras med 15 fjedrespoler er for eksempelvis blødere end en madras med 12 spoler.

Er du på udkig efter en ny madras, skal du først og fremmest overveje, hvilke særlige behov en sådan madras skal stille hos dig. Skal du for eksempelvis vælge en blød, en skum eller en ekstra fast madras?

Mulighederne er mange, og madrasmarkedet har ændret sig markant siden dengang, hvor en madras ‘bare’ var en madras. Har du for eksempelvis brug for en springmadras, der yder ultimativ støtte til din krop, kan du med fordel vælge den dansk fremstillede madras Venus med syv komfortzoner.

Denne madras’ pocketfjedre har en positiv effekt på din krop og udsætter blandt andet nakke, skuldre og lænd for et minimalt tryk. Pocketfjedre er banebrydende indenfor madrasudvikling og sikrer kroppen både bevægelsesfrihed og ultimativ støtte. Foruden de fordelagtige pocketfjedre vedligeholder madrassen en god temperatur og ventilation, så du kan komme nattesved eller kuldskær til livs.

Ønsker du en allergivenlig madras, kan du med fordel vælge en BN Latex springmadras. Betrækket består af antibakterielt og allergivenlige materialer, så din hud skånes om natten.

Desuden lever madrassen op til høje standarder inden for ergonomi og komfort.

Derfor er søvn så vigtigt

Sovevaner er individuelle, men én ting er sikkert. Vi har allesammen brug for søvn. Søvn kan defineres som en hviletilstand, hvor krop og hjerne restituerer og genopbygger energi og kræfter. Når vi sover, kan vores søvn deles op i fire forskellige stadier, som gentages mange gange i løbet af natten.

Den første fase hedder ‘døs’ og refererer til det stadie, hvor vi er ved at falde i søvn. Efter vi er døset hen falder vi i en let søvn og overfladisk søvn. Det er dét søvnstadie, som vi ofte befinder os i, når vi skal sove efter en lang våd aften. Det er også derfor, at man ofte er træt dagen efter at have drukket alkohol.

På en hel normalt nat vil den lette søvn blive overtaget af en dyb søvn. Efter den dybe søvn går vi ind i det sidste søvnstadie, en REM-søvn, som også kaldes for drømmesøvn.

Dette sidste søvnstadie er kendetegnet ved en høj grad af hjerneaktivitet, men selvom vi kan sitre og flakke med øjnene, er vi nærmest lammede og ude af stand til at bevæge kroppen under dette stadie.

Det er den dybe søvn, der er særligt vigtigt for vores helbred, og derfor handler god søvn ikke udelukkende om kvantitet, men i høj grad om kvaliteten af søvnen.

Gode råd til når du skal vælge senge til familien

Søvn er uhyre vigtigt for voksne såvel som børn. Er du på udkig efter en madras til dit barn, kan du med fordel følge nogle gode huskeregler. Gå efter en madras, hvis betræk kan tages af og vaskes.

Børn udvikler nemmere allergi end voksne, og derfor er et rent sengemiljø vigtigt. Det anbefales desuden at vælge en madras til sit barn, der er fast men ikke for hård.

Madrasser af skum eller latex er gode til at støtte børns krop og muskler. Det er også vigtigt at vælge en madras, hvor dit barns krop kan ånde. Det er for eksempelvis ikke godt for et barn at sove på et plastikbetræk.

Vælg gerne en madras af naturmaterialer, hvor fugt og sved nemt kan transporteres væk fra kroppen. Det er også en god idé at få dit barn til at afprøve madrassen, før du køber den.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.