Annoncørbetalt indhold

Fyn er fin - og studievenlig!

Der er ingen grund til, at Odense ikke skulle gå hen og blive Danmarks nye studieby. Her findes der både studievenlige boligpriser samt et byliv, der tiltaler mange studerende. Og så kan du tilmed overleve på din SU.

Hver sommer bliver tusindvis af unge mennesker optaget på studier rundt omkring i landet.

Mange valfarter til storbyerne Aarhus og København, som begge er populære studiebyer.

Men der er altså betydelige økonomiske fordele ved at bosætte sig en nogle af de mindre studiebyer som eksempelvis Odense:

En 1-værelses lejlighed koster i København 6.487 kroner om måneden. Til sammenligning koster samme type lejlighed i Odense kun omkring det halve, nemlig 3.803 kroner om måneden.

En vigtig faktor i dette regnestykke er selvfølgelig SU’en, som på trods af stigende boligpriser har været relativt stabil de sidste 10 år.

En SU for udeboende ligger på 5.941 kroner om måneden før skat. Hvis man tager en person med et årligt personfradrag på 45.000 kroner, der har en trækprocent på 38, ender SU’en på 5.108 kroner efter skat.

Dette betyder, at en studerende bosat i Odense har 1.305 kroner tilovers fra sin SU, efter huslejen er betalt, mens en studerende i København vil have et underskud på 1.379 kroner.

For at udligne dette underskud, bliver mange studerende i København nødt til at lægge mange timer i et studiejob ved siden af sin uddannelse. Dette efterlader mindre tid til at passe studierne og presser dermed mange både på tid og på økonomi.

Studerende bosat i Odense ville godt kunne få en hverdag til at hænge sammen med et stramt budget og et beskedent rådighedsbeløb på 1.305 kroner. Derfor er der mange studerende, som optager lån i forbindelse med deres studie.

I det tilfælde, at man ønsker lidt mere økonomisk frihed, kan man som bosiddende i Odense nøjes med at arbejde halvt så meget som en københavnsk studerende og stadig have økonomisk overskud til at gå på café og i biografen.

Skal man overleve på en SU, har man langt bedre muligheder for at få økonomien til at hænge sammen, hvis man bor i eksempelvis Odense frem for København.

I forhold til de stigende boligpriser udtaler Andreas Linde, adm. direktør for fair-laan.dk følgende:

Det er en bekymrende udvikling, at SU’en ikke er steget siden 2001, men huslejepriserne hvert år vokser. SU’en er ikke vokset med inflationen og, med udsigten til, at SU’en måske endda bliver sat ned, ser det ikke godt ud for nuværende og kommende studerende. Hvis udviklingen forsætter, kan vi ende med amerikanske tilstande, hvor studerende kommer ud med en tårnhøj gæld, som de kan bruge årtier på at betale tilbage, når de er færdige med uddannelsen.“

Fair-laan.dk er en online sammenligningstjeneste, der hjælper private med at sammenligne renter, anmeldelser og vilkår på online låneudbydere. Her kan man blandt andet også sammenligne de bedste kviklån.

Men helt ærligt… Odense som studieby?

Okay, det kan godt være, det er billigere at bo og studere i Odense, men når tilsidesætter de økonomiske fordele, er der så i virkeligheden noget tilbage?

De parametre, der er af størst betydning, når de studerende skal vælge bopæl, er, om der er attraktive arbejdspladser, god mobilitet og lave boligpriser. Derudover betyder det noget, hvor bopælen er placeret i forhold til centrum eller anden storby.

Odense Kommune har et mål om at tiltrække 10.000 flere studerende i 2020, hvilket betyder, at man parat til at investere i ovennævnte parametre.

Som situationen er nu, så vil 74 procent af de studerende, der allerede bor i Odense, anbefale andre at flytte til byen, dels fordi de mener, at byen har nogle kvaliteter, som andre byer ikke har.

Bymiljø, billige boliger, kultur, infrastruktur og erhverv er bare nogle af grundene til, at flertallet af de studerende i Odense synes, det er en god studieby.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.