Annoncørbetalt indhold

De bedste destinationer til familieskiferien

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når hele familien skal afsted på skiferien, så er det ikke helt ligegyldigt, hvor man tager hen. Vælg en skidestination efter familiens behov og få en skiferie, der passer både til børn og voksnes skidrømme.

Skal hele familien på skiferie, så er det oplagt at vælge en destination, som egner sig særligt godt til dem med de mindste skistøvler. Uanset om man ønsker at stå på ski mod nord i Norge eller Sverige, eller om man foretrækker at køre sydpå og slå sving i de sneklædte alper, så har en lang række skidestinationer specialiseret sig i, at netop børn og børnefamilier skal have den bedste skiferie. Desuden tilbyder mange danske skirejsebureauer skirejser til specifikke børnedestinationer.


Børnevenlige områder tæt på Danmark

Skal man på skiferie med børn og prøve skiløbet af for første gang, så kan man overveje en kortere tur til et af de skiområder, som ligger helt tæt på Danmark. Faktisk er det muligt at tage en endagstur eller en forlænget weekend bare en smuttur hjemmefra. Kun få timers kørsel fra hovedstadsområdet ligger både Vallåsen og Isaberg, som begge er oplagte destinationer til at prøve skiløbet af. Det er ikke de største eller højest beliggende skiområder, men der er rigeligt fint til børn og nybegyndere, som kan udforske skiløbet på flere gode pister. Derudover er priserne på liftkort ganske lave. Kommer man fra det jyske og kan tage en forlænget weekend ud af kalenderen, så kan man på cirka 6 timer tage nordpå med færgen til Bortelid i Norge eller køre samme tid sydpå og ramme både Winterberg og Willingen.


Børnevenlige skiområder mod nord

Kigger man mod Norge og Sverige efter en god familiedestination til skiferien, så er mulighederne næsten uendelige. Stort set alle skiområder nordpå er gode til både nybegyndere og børnefamilier på ski. Det skyldes, at mange skiområder ligger lavere og er en smule mindre end i Alperne. Derudover har mange områder ét samlingspunkt i form af et snetorv eller plads, hvor skiområdet udgår fra. Det betyder, at børnene stort set ikke kan blive væk eller køre forkert, da man altid vil ende samme sted i bunden. Størrelsen på området gør også, at det bliver langt mere overskueligt både for familiens mindste og forældre, som i højere grad kan slippe ungerne løs.

I Sverige kan særligt Stöten og Kläppen i Sälen anbefales. Her får man to skiområder med masser af pister og fuld fokus på børnene. Som bonus kan man på under 2 timer flyve direkte til Scandinavian Mountains Airport, hvorfra der kun er 20-45 minutter i bil til destinationen. Vil man hellere til Norge, så kan man ligesom til Sälen flyve direkte til Scandinavian Mountains Airport, hvorfra man på kun 40 minutter kan være i populære Trysil.


Tag familien med på ski til Alperne

Alperne gemmer muligvis på det bedste skiløb, Europa har at tilbyde. Dermed ikke sagt, at man skal være ekspert for at stå på ski i Alperne. Der findes en lang række destinationer, som ligesom Norden, specialiserer sig i børn og deres familier. Groft sagt kan man sige, at Østrig og Italien er bedst til børnefamilier med mindre børn eller hvor nogen i familien er nye på ski, hvorimod Frankrig i højere grad appellerer til børnefamilier, hvor det ikke er første eller anden gang på skiferie. Overvej derfor inden skiferien bookes, hvilket behov netop jeres familie har på skiferien – er det bare masser af pistekilometer til alle, eller vejer danske hoteller og børneaktiviteter også tungt i ligningen?


Danskerfavoritten – også til børn

Den helt store danskerfavorit er Wagrain i Østrig, og det er helt uagtet alder. Her får man et alsidigt skiområde med udfordringer til alle niveauer, og det er ikke uden grund at det er en evig favorit. Flere danske skirejsebureauer har stort fokus på Wagrain, hvor man både kan finde hoteller med børneklub, børneaktiviteter og en masse andre danske familier – og dermed legekammerater til børnene. Blandt andet tilbyder Danski børnevenlig skiferie i både Wagrain og Alpendorf på deres egne hoteller. Alpendorf har den fordel, at man får samme store skiområde som Wagrain men til en billigere pris, så der er plads til en ekstra varm chokolade til hele flokken på bjerget.


Familieskiferie til Italien og Frankrig

Trækker Italien mere, så kan Passo Tonale og Livigno anbefales. Her får man begge steder store skiområder, hvor både børn og voksne kan finde udfordringer. I Passo Tonale er skiområdet tilretteligt så smart, at børnene stort set ikke kan blive væk. Det skyldes, at alle pisterne fører ned til byen, hvor man altid kan mødes. Tager man til Livigno får man ekstra meget familieskiferie for pengene. Udover at prisniveauet ligger lavere end på andre europæiske skisportssteder, så tilbyder Livigno også gratis liftkort til alle børn under 8 år.

Der findes i Frankrig også flere gode steder, men her bliver skiløbet typisk mere udfordrende, når man først begiver sig væk fra børne- og begynderbakken – dermed ikke sagt, at man skal droppe Frankrig til familieskiferien. Tværtimod. Rejser man selv, så kan Valloire anbefales. Her får man en hyggelig og mindre fransk bjergby og et skiområde, som altid tilbyder en grøn eller blå rute langs de sværere nedfarter. Skal det være endnu større, kan man kaste et blik på populære Alpe d’Huez. Alpe d’Huez er lidt for Frankrig, hvad Wagrain er for Østrig, når det kommer til danske børnefamilier. Derfor findes der også her i de franske alper gode muligheder for masser af skiløb kombineret med børnevenlige danske hoteller.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.